Jak na tvorbu a správu maker

Makra jsou takové miniprográmky (skriptíky), které mohou pomoci při hraní World of Warcraft, například pro automatické provedení (na jedno kliknutí) něčeho, co by vám ručně udělat trvalo déle…

Okno pro správu maker se zapíná příkazem /macro, /m, nebo vybráním položky Macros z hlavíi nabídky. Objeví se vám okno, ve kterém můžete vytvářet, upravovat, či odstraňovat makra.

V horní části okna jsou 2 záložky: General Macros a <Jméno> Specific Macros. Místo <Jméno> je tam jméno vaší postavy. Makra v první záložce jsou společná pro všechny postavy na účtu (hodí se tedy pro postupy, které mohou použít všechny postavy – emote, rychlé zprávy, atd.), druhá záložka se ukládá jen pro tu postavu, za kterou jste momentálně přihlášeni (hodí se tedy pro postupy, které využije jen tato postava – kouzla, profese, atd.).

Pod tím je 18 políček, kam se budou ukládat jednotlivá makra. Když tedy sečteme políčka pod oběma záložkami, může každá postava používat maximálně 36 maker. (Pozn. v datadisku WotLK je k dispozici 36 políček v záložce General, celkem tedy 54.) Pod políčky se nachází tlačítko a pole pro úpravu maker. Tlačítkem Change Name/Icon se dá změnit název nebo ikonka makra, a do políčka se píše to nejdůležitější: samotný kód (skript) makra. Pro každé makro ale můžete využít jen omezený počet znaků: 255.

A nakonec dole jsou tlačítka na vymazání označeného makra (Delete), na vytvoření nového makra (Add/New), a na uzavření okna (Exit).

Tvorba makra:
Je to jednoduché. Když kliknete na tlačítko pro vytvoření nového makra (Add/New), objeví se vám nové okno.

  1. Do horního políčka napište, jak budete chtít, aby se vaše makro jmenovalo (několik prvních znaků jména se objeví i na ikonce makra).
  2. Vyberte si ikonku pro svoje makro.
  3. Pak potvrďte vytvoření tlačítkem Okay
  4. Do políčka na příkazy (to největší) v původním okně napište kód vašeho makra (je možno i zkopírovat odněkud).
  5. Přetáhněte ikonku na váš Action bar, tím je makro použitelné a snadno dostupné.

A máte hotové makro! :-)

Úprava makra:
Pokud chcete změnit kód makra, stačí si ho v okénku maker označit, a v poli pro kód ho přepsat. Pokud chcete změnit ikonu nebo název makra, slouží pro to již zmíněné tlačítko  Change Name/Icon. Dále postupujete podobně jako při tvorbě nového makra.

Napsat komentář

Jméno: (Required)

eMail: (Required)

Website:

Komentář: